Nieuws:

1 januari 2022 - Dingboom & Hoekstra zal, anders dan zoals jullie van ons gewend zijn, vanaf heden stoppen als zelfstandige onderneming. Liesbeth gaat verder bij Vetami, en Tanja gaat in een rustiger tempo genieten van het leven als pensionada / oma / enz. 

Wij hebben met zeer veel plezier bijna 10 jaar cursussen georganiseerd en gegeven, in samenwerking met Jaime en Bouvien.
Allen die bij ons een of meerdere cursussen hebben gevolgd willen wij zeer hartelijk danken voor hun komst, interesse en enthousiasme, ook door ons na de cursus vaak nog op de hoogte te houden van jullie ervaringen met de opgedane kennis in de praktijk. 
Met een zeer hartelijke en warme groet,

Liesbeth & Tanja 💋💋

 

31 december 2021 - Tanja wordt pensionada

9 november 2020 - vandaag hadden wij een leuk gesprek op de Faculteit DGK bij het departement waar -nog steeds- ons 💗💗 ligt. Daarna spraken we ook nog met Arend Schot, één van onze leuke enthousiaste oud-collega's. 4 oktober 2020
- Gisteren gaven wij alsnóg de cursus Hernia Perinealis, die wij in mei moesten vooruitschuiven vanwege het Covid-19 virus. Het lukte om de cursus corona-proof te organiseren. Het was zó fijn weer een dag met enthousiaste cursisten door te brengen.

Klik hier voor een impressie. 

 


28 juli 2020 - 
Wij wensen al onze cursisten een hele fijne zomervakantie, ondanks de Covid-19 omstandigheden.
Wij zijn ook aan het relaxen na onze cursus van ruim een week geleden, en laden weer op voor de cursus Hernia Perinealis op 3 oktober a.s.

Met een zonnige groet van Liesbeth & Tanja.

👒👒🕶🕶😷😷

 

18 juli 2020 - vandaag de, door Covid-19 uitgestelde, cursus MDV syndroom gegeven aan een leuke groep cursisten in het práchtig gerestaureerde Instituut Veterinaire Anatomie, nu 'het Anatomiegebouw' genaamd. Hier konden wij de social distance waarborgen.

https://anatomiegebouw.nl

Klik hier voor een impressie van deze cursusdag.


20 mei 2020 
- De eerstvolgende cursus MAAGDILATATIE VOLVULUS SYNDROOM zal, onder voorbehoud van evt. nieuwe corona-maatregelen, gegeven worden op za. 18 juli 2020.
Wij hebben een mooie ruimte gevonden waar wij, onder de geldende normen & regels, ons onderwijs kunnen realiseren.


11 mei 2020 
- En nu even een leuk bericht in deze onrustige corona tijden.
Vandaag acht jaar geleden ging onze website de lucht in.

7630BA73-7CA0-4A85-80FC-E1E0119550B0.png

 

25 maart 2020 - De Covid-19 uitbraak noodzaakt ons ook de cursus Hernia Perinealis van za 16 mei uit te stellen. 


13 maart 2020 
- Ivm de uitbraak van Covid-19 hebben wij besloten tot nader order de cursus MDV syndroom van za. 21 maart uit te stellen.
Wij zullen degenen die zich hadden ingeschreven zo goed mogelijk per email op de hoogte houden van de ontwikkelingen en tevens via onze website.


 12 november 2019
- De nieuwe cursusdata voor het voorjaar van 2020 zijn vastgesteld. Klik op de volgende links voor nadere informatie en aanmelding.
Maagdilatatie volvulus syndroom op 21 maart 2020
Hernia perinealis op 16 mei 2020 

 

23 mei 2019 - Vandaag "bestaan" wij alweer 7 jaar. En zolang wij het kunnen en nog steeds met ontzettend veel plezier doen, gaan wij vrolijk dóór!!

 

4 mei 2019 - De 5e cursus hernia perinealis "a muscle puzzle" zit erop. Het was een fijne cursusdag met erg leuke geïnteresseerde cursisten/collega's.
Klik hier voor een kleine impressie van deze dag.

 

23 maart 2019 - De 13e cursusdag Maagdilatatie Volvulus syndroom was weer zéér  geslaagd én gezellig.
Klik hier voor een impressie van deze dag.

 

19 januari 2019 - De cursusdata voor het voorjaar van 2019 zijn bekend:
Klik hieronder op de links voor nadere info & aanmelding
Cursus Maagdilatatie Volvulus syndroom: 23 maart as
Cursus Hernia Perinealis:                              4 mei as

 

16 juni 2018 - De 12e cursus Maagdilatatie Volvulus Syndroom zit er weer op.
De laatste van dit jaar. Maar in 2019 staat hij weer op de agenda.
Geef je op als geïnteresseerde, zonder verplichting (scroll naar het aanmeld formulier beneden a.d. pagina) dan informeren wij je zodra wij een datum hebben vastgesteld.
Klik hier voor een impressie van de afgelopen cursusdag.
n.b. de D&H nagellakkleur is vastgesteld op koraalrood ;-)

 

23 mei 2018 - En dat is 6! Dingboom & Hoekstra viert vandaag haar 6e verjaardag, en we hopen dat er nog vele mogen volgen!

 

17 april 2018 - Op 23 mei 2012 ging onze website de lucht in, en vandaag, bijna 6 jaar later, hadden wij de 10.000e bezoeker. Een MIJLPAAL!
Helaas weten we niet WIE dat was, anders hadden we diegene uitgenodigd het glas met ons te heffen, net als op de dag dat "we" de lucht in gingen!

 

15 april 2018 - Gisteren een gewéldig leuke dag gehad, cursus Hernia Perinalis nr.4 stond op het programma.
Leerzaam, gezellig en vrolijk zijn de drie woorden die ons bij blijven!
Klik hier voor een impressie!

De volgende door ons te geven cursus is MDV syndroom op za. 16 juni 2018. Klik hier voor info en/of aanmelden.

 

11 februari 2018 - En dat is 12! Voor de 12e keer gaven wij vandaag de cursus Maagdilatatie Volvulus syndroom. Klik hier voor een impressie van deze geslaagde cursusdag.

 

5 februari 2018 - Wij zijn verdrietig dat onze lieve mascottes, broertje en zusje Wouter & Catootje (resp. Dingboom & Hoekstra) vlak na elkaar op ruim 16 jarige leeftijd moesten inslapen.
Zij hebben ons de afgelopen 5 jaar (na de start van D&H) maar ook alle jaren ervoor, enorm geïnspireerd en waren onze lieve trouwe, eigenwijze onvergetelijke teckeltjes.

 

20 december 2017 - De nieuwe cursusdata voor het voorjaar van 2018 zijn vastgesteld.

De cursus Maagdilatatie Volvulus Syndroom wordt gegeven op zaterdag 10 februari 2018. Klik hier voor meer info en aanmelden.

De cursus Hernia Perinealis op zaterdag 14 april 2018. Klik hier voor meer info en aanmelden.

 

18 december 2017 - Wij vierden, op de valreep in 2018, ons eerste lustrum, met een dinertje bij Bistro Karel V te Utrecht. Mét onze mannen, die ons vanaf dag 1 hebben gesteund in het opzetten en de voortgang van ons bedrijf en die meegenieten van ons succes!

Wij hebben getoast....
Op het eerste lustrum van Dingboom & Hoekstra
Op onze zéér bijzondere vriendschap
Op onze medewerkers Jaime, Bouvien en Marianne
Op ál onze cursisten
Op het plezier wat elke cursus ons geeft
Op elkaars gezondheid en die van al onze dierbaren
Op een goed jaar 2018 voor iedereen

PROOST!

 

18 november 2017 - En dat is 11! Weer een vreselijk leuke groep jonge veterineuzen en één "fox in the henhouse" kwamen dit keer onze cursus MDV syndroom bij ons volgen. Het is toch elke keer weer een feestje. Lieve cursisten, dank voor jullie enorme enthousiasme!
Klik hier voor een impressie van de cursusdag.

 

16 september 2017 - De 10e cursus MDV syndroom zit er weer op. Het was wederom een feestje om met zo'n fijne inspirerende groep collega's te werken! Klik hier voor een uitgebreide impressie.

 

4 september 2017 - Op weg naar de volgende cursus, die over een kleine twee weken zal gaan plaatsvinden.
Het succes van Dingboom & Hoekstra is, denken wij, dat wij áltijd op zéér goede voet staan met elkaar!
Vakidioten? Ja, een klein beetje wel!! ;-)

 

23 mei 2017 - Vandaag viert Dingboom & Hoekstra alweer haar 1e LUSTRUM! Wij hebben de afgelopen 5 jaar met héél veel plezier onze mooie anatomie i.c.m. andere disciplines uit mogen dragen aan vele leuke en enthousiaste collega's en hopen dat nog jarenlang te blijven doen!

 

11 mei 2017 - vandaag is onze website 5 jaar in de lucht!!


1 mei 2017
- De nieuwe datum voor de cursus Maagdilatatie Volvulus Syndroom staat gepland op zaterdag 18 november 2017. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

6 april 2017 - Hier worden wij heel BLIJ en TROTS van:

Mailtje van cursiste Anna, die 5 dagen na de cursus Hernia perinealis van 25 maart '17 de sprong waagde:

Jullie zijn vast benieuwd hoe mijn hernia perinealis operatie vorige week is afgelopen: het ging heel goed!! Ik heb uiteindelijk aan 1 kant de hernia hersteld (L kant was wel wat vozer maar R was echt een hernia voelbaar) en had tijdens de OK echt het gevoel dat ik alle structuren herkende en wist waar ik mee bezig was en waar ik op moest letten. Echt een superfijne en zinvolle cursus was het dus voor mij, nu hopen dat de hond er ook echt van opknapt... (1 dag post-op bellen we altijd, ging toen goed, maar had nog niet gepoept)

Groetjes Anna

 

25 maart 2017 - De cursusdag Hernia Perinealis zit er weer op. Voldaan kijken wij terug op een leuke leerzame dag, met alweer zo'n groep enthousiaste collega's, vanuit het hele land, oud-studenten, oud-cursisten, nieuwe cursisten die zich ook alweer opgaven voor een volgende cursus. Naast presentaties was er uitgebreid tijd om in onze preparaten te "duiken". De cursisten konden er haast geen genoeg van krijgen, en dat snappen wij dan weer heel goed!
De datum voor de  volgende cursus HP gaan wij plannen, klik hier voor info en om je alvast als geïnteresseerde op te geven, zónder verplichting.

 

20 maart 2017 - Onze cursus Hernia Perinealis van zaterdag 25 maart 2017 zit helemaal VOL. Het is mogelijk om je alvast aan te melden als geïnteresseerde, zónder enige verplichting, voor de volgende cursus, op een door ons nader te bepalen datum. Wij zullen u dan tzt informeren.
Klik hier en scroll naar het formulier onderaan de site.

 

7 maart 2017 - Vandaag precies 15 jaar geleden promoveerde Liesbeth tot Doctor in de Diergeneeskunde op "Equine locomotory muscles, postnatal development and the influence of exercise".
Marianne en Tanja hadden de eer haar paranimfen te mogen zijn.
Fijn dat wij drieën nog steeds samen kunnen werken in die mooie veterinaire anatomie.

 

2 maart 2017 - De voorbereidingen voor de cursus Hernia Perinealis van    za. 25 maart zijn alweer in volle gang. Vanmorgen heerlijk een ochtendje geprepareerd en een mooi nieuw preparaat gemaakt voor deze cursus. Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar, dus klik hier indien je je alsnog wilt opgeven.

 

10 februari 2017 -  Zó zou ons logo er in het spaans uitzien. En ja, voor een anatomieles in het spaans kan je óók bij ons terecht ;-)

 

28 januari 2017 - Wij kijken voldaan terug op weer een zeer geslaagde cursus Maagdilatatie Volvulus syndroom, met een erg enthousiasteen gezellige  groep "veterineuzen". Wat blijft het toch fijn om van gedachten te mogen wisselen over datgene wat ons allen bindt, ons práchtige vak.
Klik hier voor een uitgebreide reportage.

 

 

8 januari 2017 -
"Dachshund through the snow....."

In 2017 met D&H
op weg naar kennis en inzicht. 

 

5 januari 2017 - De cursus MDV syndroom van 28 januari 2017 is heel snel volgestroomd. Vandaar dat wij alvast een nieuwe datum hebben gepland en wel zaterdag 16 september 2017. Er hebben zich ook hiervoor al cursisten ingeschreven, dus aarzel niet je aan te melden. Klik hier voor informatie en aanmelding.

 

 

 

Wij wensen ál onze trouwe &

toekomstige cursisten hele sfeervolle kerstdagen toe!

 

Liesbeth & Tanja

 

28 november 2016 - De cursus MDV van 28 januari '17 is alweer vol. En we hebben al een wachtlijst voor de volgende keer op een nader te bepalen datum na de zomer van '17. Klik hier om je vrijblijvend op deze wachtlijst te laten plaatsen via 't formulier onderaan de pagina.  Zodra de datum bekend is berichten we jou als eerste hierover.

 

30 oktober 2016 - We starten het nieuwe jaar 2017 weer met héél veel zin!
Twee cursussen staan inmiddels gepland voor begin 2017, en wel:
za. 28 januari '17 de cursus Maagdilatatie Volvulus syndroom
za. 25 maart '17 de cursus Hernia Perinealis

Klik op de link voor álle informatie over de cursussen en scroll op de desbetreffende pagina's naar beneden om u aan te melden.

 

26 augustus 2016 - Bezoekje aan de humane anatomietentoonstelling Body Worlds in Amsterdam.

Heel interessant en af en toe even puzzelen naar de anatomische verhoudingen, want aangezien de mens op zijn (achterste) benen loopt is ventraal nu opeens niet aan de onderkant maar aan de voorkant ;-)

De m. biceps brachii is bij de mens itt dier nog steeds (zoals de naam aangeeft) twee-hoofdig.

Mooi preparaat van het digestiekanaal van tong tot anus.

Tevens vrouwelijk urogenitaal apparaat, met o.a. caudale vertakkingen van aorta.

Let ook op de vrouw die "uit haar vel springt", wat zou de reden zijn geweest? ;-)

 

23 mei 2016 - Próóst Liesbeth! Vandaag bestaan we alweer 4 jaar!

 

9 april 2016 - De traditionele voorjaars high tea heeft weer plaatsgevonden en was zoals altijd uitermate geslaagd

 

27 januari 2016 - Wederom een heldin onder onze cursisten!
Onze cursiste Manon stuurde ons via onze FB site onderstaand berichtje met foto.
Na het volgen van onze cursus Hernia Perinealis "a muscle puzzle" volbracht zij onlangs haar eerste HP operatie, én met succes!
Wederom zijn wij uitermate trots! 

 

16 december 2015 - Dit mailtje ontvingen wij vandaag van onze trouwe cursiste Laura Wagenaar. Zij volgde bij ons zowel de cursus Maagdilatatie Volvulus Syndroom als ook onlangs de cursus Hernia Perinealis:

Hai Tanja en Liesbeth,
Ik heb vorige week een beiderzijdse hernia geopereerd! Het ging best goed, al moest ik wel even goed zoeken want het hondje was enorm vet!
De volgende dag ging het goed en as vrijdag komt hij om de hechtingen te verwijderen, ik ben erg benieuwd!

Inmiddels gaat het héél goed met Duc!

En wij zijn APE-TROTS op Laura!!!

Klik hier voor het vervolg van Laura's ervaringen met hondje Duc.

 

12 december 2015 -


28 november 2015 -
OOPS! WE DID IT AGAIN!!
Vandaag voor de 2e keer de cursus Hernia perinealis "a muscle puzzle" gegeven. Was weer gezellig, erg leuke cursisten, een fijne dag! Wij zijn weer trots!! Klik hier voor een uitgebreidere impressie.

 

31 oktober 2015 - Met ontzéttend veel plezier kijken wij terug op een geslaagde, gezellige cursusdag. De eerste keer dat wij de cursus Hernia Perinealis gaven gisteren.
Het is en blijft voor ons een feest om aan een groep enthousiaste geïnteresseerde collega's over onze passie, de anatomie, te vertellen en samen onze preparaten "in te duiken"! Nogmaals, dank voor jullie inspirerende aanwezigheid!
Klik hier voor een impressie van de cursusdag.


30 oktober 2015 -
Alles klaar zetten op school voor de cursus Hernia Perinealis van morgen.

Mapjes&pennen...check, glazen...check!!
We zijn er klaar voor en hebben er héél veel zin in.
Leuk weer een nieuwe cursus te kunnen gaan geven!
                                                                                                     foto: Lotte Peek


15 oktober 2015 -
Met gepaste trots delen wij mede dat onze zeer gewaardeerde gastspreker, patholoog Jaime Rofina
SENIOR DOCENT VAN HET JAAR 2015 is geworden op de Faculteit Diergeneeskunde!!!

 

13 oktober 2015 - Vandaag zijn wij héél blij gemaakt door onze leuke oud-collega Henno Hendriks. Hij doneerde aan ons een bottendoos van een Duitse Staande. Eind van deze maand gaan we al onderdelen gebruiken voor de cursus Herna Perinealis.
Henno, you're the best!!!!! XXXX


3 oktober 2015 t/m 3 januari 2016
- Een mooie tentoonstelling voor de anatomie liefhebbers: Animal Inside Out is te zien in het Natuurmuseum Fryslân te Leeuwarden. Meer informatie is te vinden op www.hetnatuurmuseum.nl
Hieronder enkele práchtige voorbeelden.

 

 

3 september 2015 - 34 jaar afgestudeerd alweer. Heerlijk terugdenken aan de goede oude studietijd, toen ik (Tanja) ook al werkte, als student-assistent, in de snijzaal van de Vakgroep Anatomie tijdens 't eerstejaars snijprakticum hond, toen nog in de Bekkersstraat, olv Dr. Badoux.

 

29 augustus 2015 - De cursus Hernia Perinealis "a muscle puzzle"van 31 oktober 2015 is al VOL.
We hebben en nieuwe datum geprikt: zaterdag 28 november 2015.
Klik hier voor nadere informatie over de cursus en mogelijkheid je aan te melden.

28 augustus 2015 - Yes!!! Onze nieuwe cursus Hernia Perinealis "a muscle puzzle"  is geaccrediteerd door het Kwaliteitsorgaan Dierenartsen (KD). Door de Technische Commissie Gezelschapsdieren zijn 5 nascholingspunten toegekend.

11-augustus 2015 - Een zomers dagje prepareren in de tuin bij Liesbeth.

Het eerste preparaat voor onze nieuwe cursus Hernia Perinealis is klaar. Alle belangrijke spieren, ligamenten, peesjes, bloedvaten en zenuwen zijn goed zichtbaar

 

10 augustus 2015 - De vakantie zit erop, de accreditatie voor de cursus Hernia Perinealis is aangevraagd, de website is bijgewerkt. 
Klik hier voor alle informatie over deze nieuwe cursus:
HERNIA PERINEALIS!

 

19 juli 2015 - Nu overzichtelijk alle door ons aangeboden cursussen op een rij. 
Klik op onderstaande button!

 

18 juli 2015 - Van zo'n mailtje van een van onze cursisten worden wij héél erg blij. Daarvoor doen we het, hondje & baasje weer gezond en blij naar huis!!

Beste Tanja en Liesbeth,

Nogmaals bedankt voor de leuke een heel leerzame cursus! Vorige week kreeg ik een hond met MDV. Hij kwam lopend binnen met zwakke onregelmatige pols.  De maag was 270 graden gedraaid. We hebben hem gestabiliseerd (cq pols krachtig en regelmatig weer) en geopereerd. Hij is er goed van af gekomen! Helemaal blij!

Heel erg bedankt.

Mvg Anna

 

15 juli 2015 - Wij anatomen wensen al onze cursisten een relaxte zomervakantie toe!

Na de zomer komen wij met nieuwe cursussen, dus houd onze website in de gaten!

 

2 juni 2015 - Moeite met 't onthouden van spieren, origo & insertie & functie? Misschien helpt dit Youtube filmpje? ;-)


30 mei 2015
  Cursus Maagdilatatie Volvulus syndroom, nog een keer op veler verzoek! Wij hebben er weer veel zin in!

 

23 mei 2015  Vandaag bestaan wij alweer 3 jaar! Geen seconde spijt, integendeel, wij genieten van elke seconde dat wij samen ons mooie vak mogen uitdragen! 

 

20 maart 2015

 

 

 

Een heerlijk ochtendje prepareren samen!

Musculatuur voorpoot hond, en embryonale bloedvaten van een teckelpup. Zo breidt onze onderwijscollectie zich gestaag uit.

 

29 november 2014 - Klik hier voor een impressie van onze 7e (!) en zeer geslaagde cursusdag Maagdilatatie Volvulus syndroom voor dierenartsen.

Ook is van de cursusdag voor Paraveterinairen is een impressie te zien onder de knop "Cursus MDV paraveterinairen".

 


7 november 2014 -
Op zaterdag 29 november 2014 geven wij de cursus:
"Maagdilatatie Volvulus syndroom -anatomische aspecten-"

voor Paraveterinairen. Klik hier voor nadere informatie.

 

 

25 juli 2014 - Van zo'n mailtje worden wij ERG BLIJ :
Beste Tanja en Liesbeth, 

Vorig jaar ben ik samen met collega Gemma Brinkhuis bij jullie geweest voor de cursus. Het heeft even geduurd, maar 2 weekenden geleden was het dan zover! Daar was de maagtorsie. De hond had al 18 uur klachten... Gelukkig hadden we de cursus een week voor de tijd nog doorgebladerd en hadden we de protocollen bij de hand. De maag zag er wonder boven wonder goed uit en 24 uur na de operatie begon de hond te eten. Ik heb haar afgelopen week op controle gezien, en ze doet het erg goed! 
Nogmaals bedankt voor de leerzame en zeer interessante cursus!

Met vriendelijke groet, 
Evelyne aan de Stegge

Dier Medisch Centrum Hof van Twente

 


7 juni 2014 -
Cursus MDV alweer voor de 5e keer gegeven. Vanuit alle windstreken (en van zeer uiteenlopende afstudeerjaren) kwamen onze cursisten naar 't Domplein. Het was een warme dag, niet alleen door de buitentemperaturen (binnen bleef het redelijk koel gelukkig) maar ook door het enthousiasme van onze cursisten, met wie wij onze inzichten mochten delen! Zie voor reacties van onze cursisten en een impressie van de dag ook:
"cursus Maagdilatatie Volvulus Syndroom/ MDV 7 juni"


13 mei 2014 -
opfriscursus anatomie van het paard gegeven aan een leuke collega, die binnenkort een cursus acupunctuur/-pressuur gaat volgen in Engeland.

18 april 2014 - cursus MDV, speciaal ontwikkeld voor de DANS (Dierenarts Assistente Na Scholing) tijdens de voorjaarsdagen in de RAI, gegeven, in woord en beeld & in de preparaten. De aanwezige Paraveterinairen waren enthousiast, hadden al een goede basiskennis en ervaring! Was erg leuk! Bedankt dames!!! Voor een impressie klik hier!


12 april 2014 -
alweer de 4e cursus MDV gegeven, was weer erg leuk, met leuke collega's uit alle windstreken, zelfs uit België! Men kwam met de trein, auto of op de motor naar 't Domplein dit keer.

1 februari 2014 - uiterst gezellige -volledige dames-groep mogen ontvangen voor de cursus MDV. Wat een entousiasme! Dit was alweer de derde cursus! Klik hier voor een impressie.
Op naar 12 april, ook alweer volledig volgeboekt. Voor de cursus van 7 juni a.s. zijn nog enkele plekken vrij.25 december 2013 - Sinterkerst gedicht:
De anatomische kennis die jullie afgelopen jaren hebben opgedaan
Was de studenten en dierenartsen in nederland natuurlijk niet ontgaan
Daarom werd de onderneming D&H al snel een feit
En na alle formaliteiten werden jullie al snel met aanvragen verblijd.
Naast lesgeven in dierenartsenpraktijken en 't AMC
Kregen jullie een nog beter idee.
Een cursus MDV syndroom werd voorbereid en bestudeerd
En na goedkeuring al snel geaccrediteerd.
De eerste cursisten meldden zich in groten getalen aan
Want wie wil er nu niet naar zo'n geweldige cursus van D&H gaan?
Uit stad en land komen de cursisten naar het mooie Rijnsweerd
Waar het hele MDVS met passie door drie experts wordt aangeleerd.
Ook aan de catering kan niets ontbreken
De heerlijkste koeken en broodjes vallen in de smaak is gebleken.
De eerste twee cursussen zijn inmiddels achter de rug
En wat kwamen de cursisten met goede feed-back terug!
De Sint wenst jullie alle succes toe voor 't komende jaar
Met jullie doorzettingsvermogen komt dit zeker voor elkaar.
Sint & Santa

December 2014 - Wij wensen iedereen een gezellige kerst en een gezond 2014!


December 2013 -
Wat is de anatomische bouw toch práchtig! (Huize Doorn, december 2013)
5 december 2014 - Tijdens de Voorjaarsdagen 2014 te Amsterdam geven wij voor de DANS een:

Practicum Anatomie vrijdag 18 april

“Anatomische aspecten van het MaagDilatatie Volvulus Syndroom”

Zie op deze website de button "DANS Voorjaarsdagen '14" en/of check: http://www.voorjaarsdagen.org/index.php?option=com_content&view=article&id=75%3Ainfo-practica-dans-2012&catid=6&Itemid=7


23 november 2013 -
Wij zijn UITERMATE TROTS op de evaluatie van onze cursisten op de door ons gegeven 2e cursus MDV Syndroom! Al ontslaat dit ons niet van onze verplichting naar onszelf om toch weer enkele verbeterpuntjes aan te brengen volgende keer!
Hieronder een greep uit de reacties:


"Interessant door combinatie anatomie, pathofysiologie en chirurgie!"
"Gepassioneerde docenten"
"Leerzaam"
"Erg praktisch/direct bruikbaar"
"Prima"
"Erg goed"
"Zeer duidelijke presentaties met uitgebreide informatie"
"Fijn interactief/tijd genoeg voor vragen"
"Met een zeer vertrouwd gevoel naar huis"


5 november 2013 -
lunch met (oud)-collega's!

 

30 oktober 2013 - uurtje evaluatie vergadering cursus MDV van 21 september jl. met ons hele team!

 

29 oktober 2013 - college anatomie & fysiologie van proefdieren op 't AMC zit er weer op. Tevens aansluitend een goed en prettig gesprek over o.a. doorontwikkeling  gevoerd!18 oktober 2013 - De cursus MDV Syndroom loopt geweldig goed, we zijn blij en trots zovele collega's uit werkelijk alle streken van 't land te mogen verwelkomen!
De cursus van 23 november a.s. is inmiddels vol, 12 cursisten is het maximum. We willen iedere cursist voldoende persoonlijke aandacht kunnen geven, en goed zicht op/in de preparaten!
Voor de cursus van 1februari 2014 is nog 1 plek, en voor 12 april 2014 nog een paar.
Mocht er behoefte aan zijn, dan zullen wij nog een datum plannen. 


21 september 2013 -
Eerste cursus Maagdilatatie Volvulus Syndroom zit erop. Het was een succes, waar wij moe maar voldaan op terugkijken!
Een greep uit de evaluaties van de cursisten: "zeer leerzaam en practisch", "ga zo door, enorm bedankt", "prima nascholing, ben heel tevreden, ook heel gezellig!", "interactief, duidelijk en heel leerzaam", "filmpjes en preparaten heel leerzaam".  Cursisten, heel erg bedankt! Wij worden er verlegen van!!! Klik hier voor een fotoimpressie.
Nu alweer de voorbereidingen treffen voor de volgende keren dat we deze cursus gaan geven!


20 september 2013 -
Morgenochtend de eerste cursus MDV Syndroom, we zijn er klaar voor en verheugen ons om onze 10 cursisten te verwelkomen, en hen een  leerzame, leuke cursusdag te bieden. Vanaf 8.45u staan koffie/thee en versnaperingen klaar in de Daltonschool Rijnsweerd!


1 augustus 2013 -
Onze cursus Maagdilatatie volvulus syndroom, "nooit meer hoeven doorsturen" is officiëel geaccrediteerd met 4 nascholingspunten, en zal door ons team, bestaande uit Dr. Liesbeth Dingboom & Drs Tanja Hoekstra-Kraak (anatomie), Dr. Jaime Rofina (patho(fysio)logie), en Drs. Bouvien Brocks (chirurgie) worden gegeven op onze onderwijslocatie in Utrecht op:

za. 21 september 2013
za. 1 februari 2014
za. 12 april 2014

Zie voor nadere informatie en mogelijkheid tot inschrijven de speciale "button" bovenaan onze website

18 maart 2013 - colleges vergelijkende anatomie & fysiologie voor de cursus proefdierkunde op 't AMC

 

1 maart 2013 - lees (achter) in het Tijdschift voor Diergeneeskunde van 1-3-2013 het artikel "DE DIERENARTS", deze keer geheel gewijd aan ons bedrijf!januari 2013 - Liesbeth heeft nog veel meer in haar mars dan onderwijs geven....zij is een zeer verdienstelijk schilderes! Zie hier Dingboom & Hoekstra
(of eigenlijk v.l.n.r. Hoekstra & Dingboom ;-)

 

17 januari 2013 -  naar de promotie van onze dierbare oud-collega Judith v.d. Brand, die haar proefschrift
"EXPERIMENTAL SARS AND INFLUENZA: similar disease, different pathways" met verve verdedigde!

 

december 2012 - Bezoek de prachtige anatomiekerststal in het
Universiteitsmuseum Utrecht, Lange Nieuwstraat 106

 
             de os, de kribbe.............en de ezel


  de kameel

 

1 december 2012 - studiereisje naar Athene, ter bestudering van de anatomie van oud-Griekse paarden op de noordfries van het Parthenon, in het Akropolis museum

 

26 november 2012 - college vergelijkende anatomie & fysiologie, art. 9, op 't AMC te Amsterdam

Vergelijkende Anatomie en Fysiologie_069.pptx
PowerPoint – 167,6 KB 557 downloadsa.s. maandag, 26 nov. '12
gaan wij tijdens de cursus proefdierkunde op 't AMC colleges "vergelijkende anatomie & fysiologie" geven.
Wij zijn er klaar voor en hebben er zin in!! 9 november 2012 -
 Anatomie-clinic in Dierenkliniek Den Herd te Tilburg
 
Zie ook onder "Wat bieden wij / voorbeelden / anatomie In Clinic"


YES!!! We did it!!!

 

4 oktober 2012 -  Overleg met dierenarts Mariëtte Laugeman over door ons te geven "in-clinics" in Dierenkliniek Den Herd te Tilburg.

 

23 augustus 2012 - Wij zijn blij met de opdracht voor 't ontwikkelen en geven van hoorcolleges aan de UvA !!

 

20 augustus 2012 - Dankbaar voor een práchtige donatie!! 23-05-2012 -
 start van ons bedrijf met 't lanceren van de website.
Een belangrijke serieuze stap, een toast waardig!