Cursus MDV Syndroom voor paraveterinairen
 -anatomische aspecten-

                                         

Waarom deze cursus voor paraveterinairen/dierenartsassistenten?

Een hond die in de praktijk wordt aangeboden met een "maagtorsie" (Maagdilatatie Volvulus Syndroom, MDVS) is voor dierenartsen en assistentes een spannende aangelegenheid. Vlot en adequaat handelen is een vereiste om blijvende schade te voorkomen want de patiënt verkeert al snel in een slechte gezondheidstoestand en hoe sneller er wordt ingegrepen hoe beter de overlevingskansen zijn. De dierenartsassistentes kunnen een cruciale rol spelen om een goede afloop te bewerkstelligen.

Daartoe is kennis en inzicht in de anatomie van de hond van essentiëel belang:
· om makkelijk te communiceren met de dierenarts zodat adequate assistentie bij de chirurgische ingreep kan worden verleend, tevens voor betere communicatie met de eigenaren van patiënten
· om de juiste benadering van het dier voor paraveterinaire handelingen als b.v. het geven van injecties/aanleggen van infuus en bloedafname te kunnen beredeneren en/of te begrijpen
· om meer plezier te beleven aan je professionele omgang met de dieren, omdat je meer over ze weet

Tijdens deze cursus, zullen wij middels een presentatie en een demonstratie in preparaten (van een hond met normale ligging van de maag, en een hond met MDVS) en aan de hand van een model inzicht verschaffen in de bij MDVS betrokken structuren in de buikholte, en over het ontstaan ervan, waarbij wij uiteraard ook meteen een aantal andere belangrijke organen/structuren in de buik zullen laten zien.
Tevens gaan wij in op alle verdere anatomische aspecten die van belang zijn bij MDVS, zoals b.v.: in welk bloedvat leg je infuus aan en waarom juist daar, keuze voor de juiste maagsonde ed.
Daarnaast zullen wij bij de preparaten nog vele andere belangrijke structuren in de buikholte de revue laten passeren, en de dieranartsassistenten aanmoedigen (doch niet verplichten) zelf ook "een kijkje te nemen" in de buik, nu die mogelijkheid zich voordoet!

Deze cursus wordt gegeven op zaterdagochtend 29 november 2014 in Utrecht, duurt 1 ochtend, van 9.15u tot +/-13.00u en is incl. koffie/thee en lunch.

De kosten zijn E 225,- excl. 21% BTW per persoon

Ben je geïnteresserd om deze cursus een keer te volgen, misschien met enkele mede-PV's? Bij een minimum deelname van 5 cursisten kunnen wij in overleg een datum plannen.

Aanmelden voor, of nadere informatie inwinnen over de cursus voor dierenarts-assistenten is mogelijk via onderstaand formulier.

Een nieuwe datum wordt nog bekend gemaakt op deze site.
Graag aanvinken voor wélke cursus je je wilt inschrijven.

De informatie in je bericht is alléén voor ons zichtbaar.

 

_______________________________________________________________


Hieronder een kleine impressie van de leuke cursusdag Maagdilatatie Volvulus syndroom "anatomische aspecten" voor paraveterinairen

van zaterdag 29 november 2014 te Utrecht.

 

Elke cursist kreeg een map met alle gepresenteerde stof

 

Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd

 

Liesbeth Dingboom wisselde de presentatie af met demonstraties in de preparaten

 

Na de normale ligging van de buikorganen te hebben behandeld kwam de maagdraaiïng uitgebreid aan bod.

 

De ochtend werd afgesloten met een heerlijke en welverdiende lunch!

 

Elke cursist ging naar huis met een Certificaat!

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb