nieuwe cursusdatum Maagdilatatie volvulus syndroom 18 juli a.s. 
Home » Cursus Hernia Perinealis

Cursus Hernia Perinealis

"a muscle puzzle"

3 oktober 2020 volgende cursus

onder voorbehoud van evt. nieuwe coronamaatregelen

 

informatie & aanmelding cursus HP:

De chirurgie van een hond die in de praktijk wordt aangeboden met een hernia perinealis is voor dierenartsen een uitdagende aangelegenheid.
Het 3-dimensionale verloop van de spieren die het bekkengebied afsluiten en de nauwe relatie met de langslopende zenuwen en bloedvaten is lastig voor te stellen.
Zonder aanvullende, diepgaande kennis van de anatomie en wegens het aanwezige afwijkende beeld van het diafragma pelvis, is de operatie een hachelijk avontuur waarbij complicaties als bloedingen en verlammingen op de loer liggen en recidieven zomaar optreden.
Tevens kunnen er zich in de hernia structuren bevinden als b.v. blaas en/of darmlissen die bekneld kunnen raken met alle mogelijke gevolgen vandien. Mogelijk gaat het dus om een spoed eisende patiënt.
Onderwijsdoelen richten zich op het verdiepen van kennis en inzicht aangaande veterinair relevante aspecten van de hernia perinealis waardoor beoordelen en handelen met meer vertrouwen en doeltreffender kan plaatsvinden.

 

accreditatie:

De cursus is geaccrediteerd door de Technische Commissie Gezelschapsdieren van het Kwaliteitsorgaan Dierenartsen van de KNMvD. Voor 2020 hebben we geen verlenging aangevraagd.

team:

De multidisciplinaire focus wordt geleverd door in 1,5 dagdeel zowel de anatomie, de patho(fysio)logie als de chirurgie & perioperatieve zorg van de Hernia Perinealis te presenteren en ook te visualiseren aan de hand van preparaten.
De lezingen worden verzorgd door onderwijs gekwalificeerde dierenartsen, allen werkzaam of werkzaam geweest op de Faculteit Diergeneeskunde.
Wegens gebleken succes bij de cursus MDV Syndroom, zal ons team wederom bestaan uit:


datum & locatie:

De eerstvolgende cursus Hernia Perinealis zal worden gegeven op:
zaterdag 3 oktober 2020, van 9.00u tot 15.30u.
Aanmelden is mogelijk via het formulier onderaan deze pagina. Momenteel zijn er nog 2 plaatsen beschikbaar.
Klik hier voor praktische informatie over deze cursusdag. 

 

tarieven:

De kosten bedragen € 435,- excl. 21% BTW.
Komen er meer dierenartsen uit 1 praktijk dan zijn de kosten voor tweede en meerdere dierenartsen € 385,- excl. 21% BTW pp.

aanmelden:

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de cursus Hernia Perinealis op 3 oktober 2020. Wij sturen u dan zsm een inschrijfformulier en nadere gegevens toe.
Uw gegevens zijn alléén voor ons zichtbaar.
Ook vragen, mededelingen en opmerkingen kunt u middels dit formulier aan ons kwijt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk ook eens op  de website Veterinaire Nascholing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb