Meld je aan als geïnteresseerde zónder verplichting, dan houden wij je op de hoogte van nieuwe cursdusdata!
Home » Cursus Hernia Perinealis

Cursus Hernia Perinealis

      "a muscle puzzle"

Wij zijn héél trots op onze cursiste Laura, die na de cursus MDV syndroom, ook de cursus Hernia Perinealis bij ons volgde!! Lees hieronder haar ervaringen:

16 december 2015,

Hai Tanja en Liesbeth,
Ik heb vorige week een beiderzijdse hernia geopereerd! Het ging best goed, al moest ik wel even goed zoeken want het hondje was enorm vet!
De volgende dag ging het goed en as vrijdag komt hij om de hechtingen te verwijderen, ik ben erg benieuwd!
Nogmaals bedankt voor de leerzame dag.
Vrijdag: Vandaag kwam de hond op controle na 10 dagen en het gaat heel goed. Na 1 dag kon Duc alweer in 1 x poepen (ipv maar blijven persen!) Wonden zijn mooi genezen en hij is godzijdank helemaal continent.
Met vriendelijke groet, en tot de volgende cursus!
Laura Wagenaar

 

En nog een ervaring van een cursiste, Anna, op wie we uiteraard ook méér dan trots zijn. 5 dg na de cursus "HerPer" van 25 maart '17 opereerde zij haar eerste HP hond:

Jullie zijn vast benieuwd hoe mijn hernia perinealis operatie vorige week is afgelopen: het ging heel goed!! Ik heb uiteindelijk aan 1 kant de hernia hersteld (L kant was wel wat vozer maar R was echt een hernia voelbaar) en had tijdens de OK echt het gevoel dat ik alle structuren herkende en wist waar ik mee bezig was en waar ik op moest letten. Echt een superfijne en zinvolle cursus was het dus voor mij, nu hopen dat de hond er ook echt van opknapt... (1 dag post-op bellen we altijd, ging toen goed, maar had nog niet gepoept)
Groetjes Anna

 

informatie & aanmelding cursus HP:

De chirurgie van een hond die in de praktijk wordt aangeboden met een hernia perinealis is voor dierenartsen een uitdagende aangelegenheid.
Het 3-dimensionale verloop van de spieren die het bekkengebied afsluiten en de nauwe relatie met de langslopende zenuwen en bloedvaten is lastig voor te stellen.
Zonder aanvullende, diepgaande kennis van de anatomie en wegens het aanwezige afwijkende beeld van het diafragma pelvis, is de operatie een hachelijk avontuur waarbij complicaties als bloedingen en verlammingen op de loer liggen en recidieven zomaar optreden.
Tevens kunnen er zich in de hernia structuren bevinden als b.v. blaas en/of darmlissen die bekneld kunnen raken met alle mogelijke gevolgen vandien. Mogelijk gaat het dus om een spoed eisende patiënt.
Onderwijsdoelen richten zich op het verdiepen van kennis en inzicht aangaande veterinair relevante aspecten van de hernia perinealis waardoor beoordelen en handelen met meer vertrouwen en doeltreffender kan plaatsvinden.

 

accreditatie:

De cursus is geaccrediteerd door de Technische Commissie Gezelschapsdieren van het Kwaliteitsorgaan Dierenartsen van de KNMvD. Voor 2017 hebben we geen verlenging aangevraagd.

team:

De multidisciplinaire focus wordt geleverd door in 1,5 dagdeel zowel de anatomie, de patho(fysio)logie als de chirurgie & perioperatieve zorg van de Hernia Perinealis te presenteren en ook te visualiseren aan de hand van preparaten.
De lezingen worden verzorgd door onderwijs gekwalificeerde dierenartsen, allen werkzaam of werkzaam geweest op de Faculteit Diergeneeskunde.
Wegens gebleken succes bij de cursus MDV Syndroom, zal ons team wederom bestaan uit:


datum & locatie:

De cursus Hernia Perinealis zal worden gegeven op

zaterdagen van 9-15.30u in Utrecht. 
De eerstvolgende cursus HP zal worden gegeven op:

een nader te bepalen datum eind 2018 / begin 2019.
Meld je als geïnteresseerde aan middels het formulier onderaan deze pagina, dan stellen wij je, zonder verplichting, op de hoogte zodra de datum is vasgsteld!

 

tarieven:

De kosten bedragen € 385,- excl. 21% BTW.
Komen er meer dierenartsen uit 1 praktijk dan zijn de kosten voor tweede en meerdere dierenartsen € 335,- excl. 21% BTW pp.

aanmelden:

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden als geïnteresseerde voor de cursus Hernia Perinealis op een nader te bepalen datum. Wij informeren u dan -zonder verplichting- wanneer de datum is vastgesteld.
Uw gegevens zijn alléén voor ons zichtbaar.
Ook vragen, mededelingen en opmerkingen kunt u middels dit formulier aan ons kwijt.

 

 

Kijk ook eens op  de website Veterinaire Nascholing