Cursus Hernia Perinealis

"a muscle puzzle"

 

informatie & aanmelding cursus HP:

De chirurgie van een hond die in de praktijk wordt aangeboden met een hernia perinealis is voor dierenartsen een uitdagende aangelegenheid.
Het 3-dimensionale verloop van de spieren die het bekkengebied afsluiten en de nauwe relatie met de langslopende zenuwen en bloedvaten is lastig voor te stellen.
Zonder aanvullende, diepgaande kennis van de anatomie en wegens het aanwezige afwijkende beeld van het diafragma pelvis, is de operatie een hachelijk avontuur waarbij complicaties als bloedingen en verlammingen op de loer liggen en recidieven zomaar optreden.
Tevens kunnen er zich in de hernia structuren bevinden als b.v. blaas en/of darmlissen die bekneld kunnen raken met alle mogelijke gevolgen vandien. Mogelijk gaat het dus om een spoed eisende patiënt.
Onderwijsdoelen richten zich op het verdiepen van kennis en inzicht aangaande veterinair relevante aspecten van de hernia perinealis waardoor beoordelen en handelen met meer vertrouwen en doeltreffender kan plaatsvinden.

 

accreditatie:

De cursus is geaccrediteerd door de Technische Commissie Gezelschapsdieren van het Kwaliteitsorgaan Dierenartsen van de KNMvD. Voor 2020 hebben we geen verlenging aangevraagd.

team:

De multidisciplinaire focus wordt geleverd door in 1,5 dagdeel zowel de anatomie, de patho(fysio)logie als de chirurgie & perioperatieve zorg van de Hernia Perinealis te presenteren en ook te visualiseren aan de hand van preparaten.
De lezingen worden verzorgd door onderwijs gekwalificeerde dierenartsen, allen werkzaam of werkzaam geweest op de Faculteit Diergeneeskunde.
Wegens gebleken succes bij de cursus MDV Syndroom, zal ons team wederom bestaan uit:


datum & locatie:

De eerstvolgende cursus Hernia Perinealis zal worden ingepland in 2021, en de datum zal zsm worden gepubliceerd op deze pagina. Uiteraard zijn wij daarbij afhankelijk van de situatie rondom het Covid-19 virus.

Klik hier voor praktische informatie over deze cursusdag. 

 

tarieven:

De kosten bedragen € 435,- excl. 21% BTW.


aanmelden:

Zodra wij een nieuwe datum hebben ingepland zal er een mogelijkheid zijn om u in te schrijven voor de cursus.

Via onderstaand formulier kunt u zich wel alvast opgeven als geïnteresseerde om de cursus te volgen, zonder verplichting. Wij brengen u dan op de hoogte van een nieuw geplande cursusdatum.
Ook vragen, mededelingen en opmerkingen kunt u middels dit formulier aan ons kwijt.
Uw gegevens zullen alleen voor ons zichtbaar zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk ook eens op  de website Veterinaire Nascholing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb