Wij publiceren  zsm de nieuwe cursusdata
Home » Cursus Hernia Perinealis

Cursus Hernia Perinealis

      "a muscle puzzle"

informatie & aanmelding cursus HP:

De chirurgie van een hond die in de praktijk wordt aangeboden met een hernia perinealis is voor dierenartsen een uitdagende aangelegenheid.
Het 3-dimensionale verloop van de spieren die het bekkengebied afsluiten en de nauwe relatie met de langslopende zenuwen en bloedvaten is lastig voor te stellen.
Zonder aanvullende, diepgaande kennis van de anatomie en wegens het aanwezige afwijkende beeld van het diafragma pelvis, is de operatie een hachelijk avontuur waarbij complicaties als bloedingen en verlammingen op de loer liggen en recidieven zomaar optreden.
Tevens kunnen er zich in de hernia structuren bevinden als b.v. blaas en/of darmlissen die bekneld kunnen raken met alle mogelijke gevolgen vandien. Mogelijk gaat het dus om een spoed eisende patiënt.
Onderwijsdoelen richten zich op het verdiepen van kennis en inzicht aangaande veterinair relevante aspecten van de hernia perinealis waardoor beoordelen en handelen met meer vertrouwen en doeltreffender kan plaatsvinden.

 

accreditatie:

De cursus is geaccrediteerd door de Technische Commissie Gezelschapsdieren van het Kwaliteitsorgaan Dierenartsen van de KNMvD. Voor 2019 hebben we geen verlenging aangevraagd.

team:

De multidisciplinaire focus wordt geleverd door in 1,5 dagdeel zowel de anatomie, de patho(fysio)logie als de chirurgie & perioperatieve zorg van de Hernia Perinealis te presenteren en ook te visualiseren aan de hand van preparaten.
De lezingen worden verzorgd door onderwijs gekwalificeerde dierenartsen, allen werkzaam of werkzaam geweest op de Faculteit Diergeneeskunde.
Wegens gebleken succes bij de cursus MDV Syndroom, zal ons team wederom bestaan uit:


datum & locatie:

De cursus Hernia Perinealis zal worden gegeven op

zaterdagen van 9-15.30u in Utrecht. 
De cursus HP is gegeven op:

zaterdag 4 mei 2019. Wanneer wij een nieuwe cursusdatum hebben vasgesteld zal deze hier worden gepubliceerd, en op onze FB pagina.

 

tarieven:

De kosten bedragen € 405,- excl. 21% BTW.
Komen er meer dierenartsen uit 1 praktijk dan zijn de kosten voor tweede en meerdere dierenartsen € 355,- excl. 21% BTW pp.

aanmelden:
Is momenteel niet mogelijk. Pas weer wanneer we een nieuwe cursusdatum hebben vastgesteld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via onderstaand formulier kunt u zich tzt aanmelden voor de cursus Hernia Perinealis op nader vast te stellen datum
Wij sturen u dan zsm een inschrijfformulier en nadere gegevens toe.
Uw gegevens zijn alléén voor ons zichtbaar.
Ook vragen, mededelingen en opmerkingen kunt u middels dit formulier aan ons kwijt.

 

 

 

 

 

 

Kijk ook eens op  de website Veterinaire Nascholing