REVIEWS

cursus Maagdilatatie Volvulus syndroom
&
cursus Hernia Perinealis


MDV syndroom:

Deze mail ontvingen wij op 17 juli 2014 van een cursist:
Beste Tanja en Liesbeth, 

Vorig jaar ben ik samen met collega Gemma Brinkhuis bij jullie geweest voor de cursus MDV Syndroom. Het heeft even geduurd, maar 2 weekenden geleden was het dan zover! Daar was de maagtorsie. De hond had al 18 uur klachten... Gelukkig hadden we de cursus een week voor de tijd nog doorgebladerd en hadden we de protocollen bij de hand. De maag zag er wonder boven wonder goed uit en 24 uur na de operatie begon de hond te eten. Ik heb haar afgelopen week op controle gezien, en ze doet het erg goed!
Nogmaals bedankt voor de leerzame en zeer interessante cursus!
Met vriendelijke groet, Evelyne aan de Stegge

 

Febr. 2018:
Al had ik enige ervaring met MDV OK's  (ik kende alleen de vastzet techniek niet, dus ik deed het op de duitse methode - weet ik nu) de MDV was voor mij altijd een angstbeeld. We gaan ze in de toekomst meer zien, daar ben ik van overtuigd, omdat de kosten in de UKG zo hoog zijn dat geen mens daar meer heen gestuurd wil worden.
Na jullie cursus heb ik er zelfs zin in om deze patiënten te mogen doen.  Het was een intensieve maar zeer goed opgezette cursus die er toe heeft geleidt dat ik ze nu graag zie komen. Dat vind ik echt knap van jullie.

Met vriendelijke groet,

Wabe Bakker
Dierenarts / Eigenaar

 

 

Hernia Perinealis:
Wij zijn héél trots op onze cursiste Laura, die na de cursus MDV syndroom, ook de cursus Hernia Perinealis bij ons volgde!! Lees hieronder haar ervaringen:
16 december 2015,

Hai Tanja en Liesbeth,
Ik heb vorige week een beiderzijdse hernia geopereerd! Het ging best goed, al moest ik wel even goed zoeken want het hondje was enorm vet!
De volgende dag ging het goed en as vrijdag komt hij om de hechtingen te verwijderen, ik ben erg benieuwd!
Nogmaals bedankt voor de leerzame dag.
Vrijdag: Vandaag kwam de hond op controle na 10 dagen en het gaat heel goed. Na 1 dag kon Duc alweer in 1 x poepen (ipv maar blijven persen!) Wonden zijn mooi genezen en hij is godzijdank helemaal continent.
Met vriendelijke groet, en tot de volgende cursus!
Laura Wagenaar (foto)

 

En nog een ervaring van een cursiste, Anna, op wie we uiteraard ook méér dan trots zijn. 5 dg na de cursus "HerPer" van 25 maart '17 opereerde zij haar eerste HP hond:

Jullie zijn vast benieuwd hoe mijn hernia perinealis operatie vorige week is afgelopen: het ging heel goed!! Ik heb uiteindelijk aan 1 kant de hernia hersteld (L kant was wel wat vozer maar R was echt een hernia voelbaar) en had tijdens de OK echt het gevoel dat ik alle structuren herkende en wist waar ik mee bezig was en waar ik op moest letten. Echt een superfijne en zinvolle cursus was het dus voor mij, nu hopen dat de hond er ook echt van opknapt... (1 dag post-op bellen we altijd, ging toen goed, maar had nog niet gepoept)
Groetjes Anna

 

Juni/juli 2017: een uitgebreid enthousiast verslag in woord & beeld van Diederick, betreffende zijn eerste HP operatie:

Hallo Liesbeth en Tanja,
Nou aanstaande vrijdag is het voor mij dan zo ver: maiden voyage in de Her-Per chirurgie: wish me luck!
Ik heb vandaag de theorie en plaatjes nog eens door geakkerd en morgen oefenen we nog op een kadaver: helemaal mooi is dat dat een kadaver betreft waar het baasje afzag van her per operatie. Ik denk dat de sterren gunstig staan en ga er voor. Ik zal laat weten hoe het is afgelopen.
Diederick 
(enkele dagen later.....:)

Hallo Tanja en Liesbeth,

Het is goed gegaan! Ik denk dat  ik even een beetje misleid werd door Musculus ischiocavernosus (?); mediaal insertieplaatswaar links en rechts in arcus ischiadicus elkaar ontmoeten. Als je de incisie over de rand maakt voordat je de obturatorius gaat oogsten. Dat ging daarna prima. Blij de pees te zien waarmee je echt fibreus weefsel te pakken hebt voor stevige laadklep.


Wat ook wel 'dom' was: omdat er zoveel buikvet uitrommelde door de hernia, had ik tot het laatst de tang met tampon erin laten zitten de dorsale en ventrale hechingen al afgeknoopt, ik moest alleen nog de matrashechting. Gevolg; de hechtingen hadden de tang al opgesloten! Hierdoor een klein diameter gaatje ook na het afknopen van de matrashechting. Na het voorzichtig trimmen van wat vet dat daar nog  uit herinieerde een simpele hechting tussen de drie spieren. Ik weet bijna zeker dat dit functioneel stevig was.

De Pudendus goed kunnen penrosen en postop. anusreflex in orde. Al met al nauwelijks bloedingen gehad.

Al met al een leerzame, maar ook wel spannende exercitie. Ik ben zeer blij met jullie cursusdag. Had het anders nooit goed kunnen doen.
Diederick

Hieronder geven wij de mooie fotoserie weer, die Diederick  ons deed toekomen (waarvoor véél dank!) van zijn 1e HerPer operatie, vlnr: