Tanja Hoekstra-Kraak

foto: RTL4 20.00u nieuws, 2012-05-12


Ik ben Tanja Hoekstra-Kraak, geb. te Amsterdam in 1955. Als kind al wilde ik dierenarts worden. Na 2 keer uitgeloot te zijn, studeerde ik in 1981 af aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Tijdens mijn studietijd was ik enkele jaren student-assistent bij de Vakgroep Anatomie.

Na mijn afstuderen ben ik 14 jaar werkzaam geweest als dierenarts gezelschapsdieren te Utrecht, waarvan de eerste 2 jaar als roulant bij de "Kliniek voor Kleine Huisdieren", de huidige UKG. Daar zat ook een stuk onderwijs/begeleiding bij van co-assistenten.

Vervolgens ben ik gedurende 18 jaar werkzaam geweest als universitair docent bij de Afdeling Anatomie aan de Faculteit Diergeneeskunde. In deze periode behaalde ik het diploma BKO (=basiskwalificatie onderwijs). Het lesgeven aan studenten in dit prachtige onderdeel van de diergeneeskunde heeft mij altijd ontzettend veel voldoening gegeven. Wat is er leuker dan door de snijzaal te lopen om aan studenten diergeneeskunde te laten zien hoe een gezond dier in elkaar zit en functioneert, en hen te begeleiden naar kennis en inzicht in de anatomie?

E.e.a. leidde er na enkele jaren toe dat ik door de studenten werd genomineerd als "docent van het jaar" in het jaar dat de onderwijsprijs voor de eerste keer door de faculteit werd ingesteld. ("Tanja geeft met zoveel enthousiasme les, dat de meest saaie en ingewikkelde onderwerpen voor iedereen duidelijk worden"). Een grote eer om juist door de studenten genomineerd te worden. Voor hen, én dankzij hen werkte ik daar altijd met veel plezier!

Graag zet ik nog een poos mijn kennis, inzicht, en ervaring als dierenarts/docent in!gebit hond (teckel):

* heterodont (elementen verschillen in vorm)
* secodont (snij-/schaargebit met knipkiezen)
* brachyodont (korte kroon, lange wortel)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb